Η ιστορία του Homeric Poems

Η ιστορία του Homeric Poems και της οικογένειας Καραβία τα έχει όλα. Το ταξίδι, την περιπέτεια, τη θάλασσα που μας ενώνει όλους, όπου και αν βρισκόμαστε. Τη μαγεία της αναζήτησης, τη χαρά της ανακάλυψης, το μεγαλείο της φύσης και του ανθρώπου. Του άνθρωπου του πολυμήχανου, που είναι ικανός για όλα. Τι δουλειά έχει, λοιπόν, ο Οδυσσέας στη Σαντορίνη; Ποιος είναι ο δικός σας Οδυσσέας, που διάλεξε την καλντέρα της Σαντορίνης για διηγηθεί τη δική του ιστορία;

Ο προπάππους του σημερινού ιδιοκτήτη αφήνει την πραγματική Ιθάκη και έρχεται στη Σαντορίνη με τη γυναίκα του. Εδώ θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα του τουρισμού και θα θέσει τα θεμέλια για τη δημιουργία του Homeric Poems. Θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια για να μεταμορφωθεί η πλαγιά όπου βρίσκεστε σ’ ένα μοναδικό ξενοδοχείο. Ο δισέγγονος, Χρύσανθος Καραβίας, θα ξεκινήσει το 1994 να χτίζει τα δέκα πρώτα διαμερίσματα του ξενοδοχείου. Το όνομα είναι η ανάμνηση και ένας φόρος τιμής στην Ιθάκη της καταγωγής των ιδιοκτητών, αλλά και στην ανάγκη να περιγράψει ένας ποιητής τη μαγεία της Σαντορίνης και την ομορφιά της καλντέρας. Άλλα δύο διαμερίσματα προστίθενται το 1996 και δημιουργείται ο χώρος της πισίνας. Οι senior σουίτες, που στεγάζονται σ’ ένα αυθεντικό, σαντορινιό καπετανόσπιτο ολοκληρώθηκαν το 1999. Τελευταίος σταθμός, οι Grand Suites και η νυφική σουίτα «Αχιλλέας», που ξεκινούν το 2001 και ολοκληρώνονται το 2005.

Έφτασε άραγε ο Χρύσανθος Καραβίας στον προορισμό του; Τέλειωσε το ταξίδι των Homeric Poems; Όποια και αν είναι η απάντηση, σημασία έχει ότι το δικό σας ταξίδι μόλις τώρα ξεκινά.