Πληροφορίες για τη Σαντορίνη και το Φηροστεφάνι

«Αλίμονο σε ποιων θνητών πάλι τη Χώρα φτάνω;», αναρωτιέται ο Οδυσσέας, εσείς όμως μη νοιάζεστε, γιατί είστε στη Σαντορίνη. Το νησί της μοναδικής ομορφιάς και του μύθου. Και εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για το νησί και το Φηροστεφάνι.

Η Σαντορίνη… είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά του κόσμου. Η μοναδική καλντέρα, η θέα, οι ηφαιστειακές παραλίες, τα λαχταριστά προϊόντα, τα διάσημα κρασιά και κυρίως η αύρα και η δύναμη του τοπίου την έχουν φέρει στην πρώτη θέση με τις λίστες των κορυφαίων προορισμών του κόσμου. Η Σαντορίνη, όμως, εκτός από το τοπίο είναι ένα νησί που σε γεμίζει συναισθήματα, δυνατές εικόνες και μεταδίδει μια ενέργεια μοναδική.

Ο δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε στη Σαντορίνη, μετά την ξεκούρασή σας στο Homeric Poems, μπορεί να είναι:

Μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου και τα μουσεία του νησιού.
Βόλτες στα χωριά της καλντέρας, τα Φηρά, το Ημεροβίγλι και την Οία, αλλά και της ενδοχώρας, τον Πύργο, το Μεγαλοχώρι, το Εμπορείο.
Βουτιές στις παραλίες με τα ασυνήθιστα, ηφαιστειακά χρώματα, όπως το κόκκινο, το μαύρο και το λευκό.
Οργανωμένες εκδρομές-γευσιγνωσίες κρασιών.
Μια κρουαζιέρα στα νερά της καλντέρας για να θαυμάσετε το τοπίο της Σαντορίνης και της καλντέρας από την άνεση ενός deck.

Tip: Για όλες τις λεπτομέρειες και τις απαραίτητες πληροφορίες ρωτήστε τη ρεσεψιόν και τους ανθρώπους του Homeric Poems. Θα είναι χαρά μας να οργανώσουμε και να μοιραστούμε τις καλύτερες προτάσεις για να απολαύσετε το νησί της Σαντορίνης.

Το Φηροστεφάνι… είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά της Σαντορίνης. Αποτελεί τη βόρεια φυσική συνέχεια της πρωτεύουσας των Φηρών, από την οποία απέχει μόλις δέκα λεπτά με τα πόδια. Στη διαδρομή θα έχετε πάντα στο πλάι σας τη θέα στην καλντέρα. Στο Φηροστεφάνι θα βρείτε μια σειρά από εστιατόρια και καφέ, αλλά πάνω απ’ όλα θα απολαύσετε την ηρεμία σας και τη θέα στη θάλασσα, τα ηφαίστεια, την καλντέρα από την άνεση του μπαλκονιού σας.

Πώς να έρθετε… Το ξενοδοχείο Homeric Poems βρίσκεται στο Φηροστεφάνι. Μόλις δέκα λεπτά με τα πόδια από την πρωτεύουσα των Φηρών και 20 λεπτά από το αεροδρόμιο, όσο και το λιμάνι της Σαντορίνης. Αν φτάσετε με το αυτοκίνητό σας, αναζητήστε την εκκλησία του Αγίου Γερασίμου και αφού παρκάρετε στο κοντινό parking πάρτε το δρόμο της καλντέρας (αριστερά από την εκκλησία) και συνεχίστε μέχρι να βρείτε τη πολυφωτογραφημένη βάρκα στην κορυφή του Homeric Poems. Καλώς ήρθατε.

Αποστάσεις

Φηρoστεφάνι-Αεροδρόμιο: 8 χλμ.
Φηρoστεφάνι-Λιμάνι: 10 χλμ.
Φηρoστεφάνι-Οία: 14 χλμ.
Φηρoστεφάνι-παραλία Περίσσας: 12 χλμ.
Φηρoστεφάνι-παραλία Καμαρίου: 8 χλμ.